Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Δωροθέα Λούκρη


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα αλλά ζει εδώ και χρόνια στη Θεσσα­λονίκη. Έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. Η αγάπη της όμως για το βιβλίο και την τέχνη, σε συνδυασμό με τον θαυμα­σμό για την παιδική φαντασία και δημιουργικότητα, την ώθησαν σε μια αλλαγή πορείας και κάπως έτσι προέκυψε η ενασχόληση με την εικο­νογράφηση παιδικών βιβλίων.

Πιστεύοντας στη σημασία της εικόνας όχι απλώς ως διακοσμητικό στοιχείο αλλά ως δομικό συστατικό της ίδιας της ιστορίας, ελπίζει με τη δουλειάς της να συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας πιο ενεργητικής και πολυδιάστα­της σχέσης ανάμεσα στο παιδί–ανα­γνώστη και το βιβλίο.

Κυκλοφορούν επίσης σε εικονογρά­φηση της ίδιας, από τις εκδόσεις «Γράφημα»: “Το κουμπί” (εικονοβι­βλίο), “Με το άλφα με το βήτα, φτιάχνουμε την αλφαβήτα” (βιβλίο προγραφικών ασκήσεων), “Ο Δικαιω­ματούλης” (παραμύθι), “Ο Ιρά στη μαγική χώρα των αριθμών” (παρα­μύθι–εκπαιδευτικό βιβλίο), “Θα μου χάριζες τα μαλλιά σου;” (παραμύθι), “Δραστηριότητες Δημιουργικής Γρα­φής για το Δημοτικό Σχολείο” (εκπαι­δευτικό βιβλίο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *