Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Το Ατελιέ της Φανταστικής





Το "ατελιέ της Φανταστικής" είναι μια ομάδα παιδαγωγών δημοτικής εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής με κοινό στόχο την καλλιέργεια του λόγου, της αισθητικής και της απελευθερωτικής φαντασίας.

Ιωαννίδου Αικατερίνη


Οι αρχές της ομάδας εκκινούν από την απελευθερωτική κριτική παιδαγωγική και την προσέγγιση Reggio Emilia και παιδαγωγών, όπως ο Paulo Freire,ο Loris Malaguzzi και ο Gianni Rodari, για να συναντηθούν με τα ενδιαφέροντα, τη γνώση και τις εμπειρίες των παιδιών, οδηγώντας στην παραγωγή αυθεντικών και πρωτότυπων έργων.
Γεωργάκη – Κόλλια Ειρήνη

Η ομάδα του "ατελιέ της Φανταστικής" ασχολείται με τη διοργάνωση σεμιναρίων παιδαγωγικής αλλά και οργανωμένων εργαστηρίων με επίκεντρο δραστηριότητες δραστηριότητες- αφήγησης- δημιουργίας παραμυθιού, προσέγγισης πολυτροπικών κειμένων και έργων τέχνης, καθώς και παραγωγής εικαστικών / πλαστικών έργων και performance art. Στοχεύει στην επαναπροσέγγιση καθημερινών υλικών μέσα από τη χρήση συμβατικών αλλά και περισσότερο ευφάνταστων εργαλείων, όπως η φωτοτράπεζα και το λογοπαίγνιο, διανύοντας έτσι τη διαδρομή από την παρατήρηση του πραγματικού στην συν-οικοδόμηση του φανταστικού. 
Ποζίδου Ρόζα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *