Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου


Γεννήθηκα στη Βέροια, την εποχή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης. Μεγάλωσα, παίζοντας «τζαμί» και «χώρες» στη γειτονιά, περνώντας καλοκαίρια ποτισμένα απ’ τη μυρωδιά του ροδάκινου και  χειμώνες μουσκεμένους απ’ το ατέλειωτο βεροιώτικο ψιλόβροχο.

Πέρασα τα χρόνια των σπουδών και των αναζητήσεων στη Θεσσαλονίκη και κάπου εκεί που οι αναζητήσεις τελειώνουν κι αρχίζει –για τους πιο πολλούς- η προσγείωση στην ενήλικη πραγματικότητα, γνώρισα το Χρήστο κι αποφασίσαμε να συμπορευθούμε στη ζωή. Λίγο αργότερα, ο ερχομός των γιων μας,  μας μετέτρεψε από συνοδοιπόρους σε οικογένεια…

Μια οικογένεια, που αγαπούσε τις ιστορίες. Έτσι λοιπόν κι εγώ για χάρη των παιδιών, άρχισα να φτιάχνω ιστορίες.  Τις έπλαθα, τις μαγείρευα τις ξεφούρνιζα και τις σέρβιρα: Ιστορίες σοβαρές, αστείες,  φανταστικές, αληθινές, καθημερινές και κυριακάτικες, ιστορίες για γέλια ή για κλάματα…

Ο Νίκος κι ο Γιάννης τώρα πια μεγάλωσαν… οι ιστορίες όμως, όχι. Οι ιστορίες ψάχνουν ακόμα παιδικά αυτιά για ν’ ακουστούν. Μα έχω την τύχη να δουλεύω σ’ έναν  παιδικό σταθμό κι έτσι δεν περνάει μέρα δίχως κάποιος μικρός, πρόθυμος μα κι απαιτητικός ακροατής να με πλησιάσει και κάπως συνωμοτικά να με ρωτήσει: «Κυρία, θες να φτιάξουμε μια ιστορία;»

Μερικές μάλιστα από τις ιστορίες αυτές έχουν εκδοθεί: «Ο μικρός γαλάζιος δράκος», «Η Καμηλοπάρδαλη με τις εφτά ουρές», «Η Μάγισσα Κρεμυδομπιζέλω και οι Καροτίνοι» και η «Η Μάγισσα Γύρισα Μαγείρισσα» που έχει ήδη εκδοθεί με τον τίτλο «The Witch Cocula Verti Valentina De Quoca» στην αγγλική γλώσσα, σε ψηφιακή μορφή από το kindle direct publishing της εταιρίας amazon.com το 2015.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *