Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Γιώτα Παπαδημητρίου


Περίτρανη απόδειξη ότι το μήλο πέφτει πάντα κάτω από τη μηλιά, η Γιώτα Παπαδημητρίου, κόρη εκπαιδευτικών, είναι από το 2001 δασκάλα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και περήφανη μητέρα του Θοδωρή, φοιτητή της φιλοσοφικής. 

Το Μεσολόγγι και το Μεσιανό των Γιαννιτσών διεκδικούν με σθένος την καταγωγή της, η οποία όμως μοιράζεται ανάμεσα στα δύο. Οι Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές της είναι στον τομέα της Γλωσσολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 
Η μεγάλη της αγάπη στην ελληνική γλώσσα έφερε την εξειδίκευση στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας σε αλλόγλωσσους μαθητές και τον ρόλο της ως εξωτερική συνεργάτιδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Έχει επιλεχθεί ως κριτής και εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε αντίστοιχα περιοδικά. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων και, ως “χρόνια πάσχουσα” από το μικρόβιο της συγγραφής, απολαμβάνει να καταπιάνεται με τη δημιουργία δικών της βιβλίων.

Άλλα βιβλία της συγγραφέως:
“Ταξίδι στη Γλώσσα” για τη Β΄ Δημοτικού, Γράμμα, 2009
“Στρατηγικές για μια αποτελεσματική ακαδημαϊκή διάλεξη-Ερευνητικά     αποτελέσματα”, Γράμμα, 2011
“Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου”, 2015
“Η ταξιδιάρα λεμονιά” , 3ο Π.Π.Σ. Ευόσμου, 2015
“Νέα πρότυπα για το ανδρικό φύλο μέσα από παιδικά λογοτεχνικά βιβλία:  Εφαρμογή του προγράμματος σε δημοτικά σχολεία” (Συλλογικό έργο), Γράφημα, Οκτώβριος 2015
“Εγχειρίδιο Παραγωγής Γραπτού Λόγου στο Δημοτικό”, upublish, 2016
“Ένα ταξίδι αγάπης”, upublish, 2017
“Διδακτικά σενάρια για το μάθημα των Θρησκευτικών” (Συλλογικό έργο),      upublish, 2017
“Διδακτικά σενάρια με θέμα τα βότανα και τα αρωματικά φυτά” (Συλλογικό έργο), upublish, 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *