Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόσκληση



Η Υπερρεαλιστική Ομάδα Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην εκδήλωση προς τιμήν του Ανδρέα Εμπειρίκου, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 18.30 μμ στη  Φιλοσοφική Σχολή (νέα πτέρυγα-αίθουσα 111, 1ος όροφος) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Μία ημέρα προτού συμπληρωθούν πενήντα τρία χρόνια από το θάνατο του Αντρέ Μπρετόν η Υπερρεαλιστική Ομάδα Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του Ανδρέα Εμπειρίκου. Εκδήλωση η οποία λειτουργεί ως επιστέγασμα των θεωρητικών αναλύσεων που προηγήθηκαν σχετικά με την οριστική αποδέσμευση από τα πεπραγμένα του γαλλικού κινήματος, την άρνηση των πολιτιστικών προεκτάσεων του κινήματος Dada, τη σύνδεση με το ρεύμα του Ρομαντισμού και την αναγκαιότητα κατασκευής μίας νέας λογοτεχνικής παράδοσης με αφετηρία τους Έλληνες υπερρεαλιστές Ανδρέα Εμπειρίκο και Νίκο Εγγονόπουλο.
Η εκδήλωση διακρίνεται σε δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τρεις εισηγήσεις:
α) την εισαγωγή στο δομημένο υπερρεαλισμό (Θοδωρής Γούτας)
β) την οπτική μας απέναντι στον Ανδρέα Εμπειρίκο (Αντώνης Χαριστός)
γ) ψυχανάλυση και υπερρεαλισμός (Σταύρος Γκιργκένης)
Οι εισηγήσεις συνοδεύονται με απαγγελία ποιημάτων εκ μέρους των Έλενα Στεφανίδου-Θοδωρή Γούτα σε μελοποίηση της Μαρίας Δημητρακοπούλου
Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την επιτόπια θεατρική επιτέλεση αποσπάσματος από το έργο «Μέγας Ανατολικός» σε ηχογράφηση της Μαρίας Μπουρμά και σκηνοθεσία Αντώνη Χαριστού.
Πρωταγωνιστούν Νατάσα Χασάκιοϊλη-Έλενα Στεφανίδου

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ (νέα πτέρυγα)
αίθουσα 111, πρώτος όροφος στις 18.30 μμ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *